Værdier i hverdagen – Kasper Christensen

Tænker du nogensinde på, hvordan den måde, du og din familie har indrettet jeres liv på, påvirker, hvilke værdier du giver videre til dine børn? Jeg har spurgt en række forældre om netop det, og deres svar kan du læse hver onsdag hen over sommeren

Fakta
Gift med Anja som er sygeplejerske. Far til Elias på snart 13 år og Samuel som snart er 11 år. Bor i Trige lige udenfor Aarhus. Arbejder som marketingchef hos IdHAIR, hvor jeg udvikler og samler trådene for brandet IdHAIR og vores mange frisørsaloner.

Hvilke værdier er vigtige for dig at give videre til dine børn?
Man skal ikke forvente, at noget kommer af sig selv, og er der noget, man ønsker, så er det bare at arbejde hen mod det. Mens man gør det, skal man huske at nyde, hvor man er nu og behandle folk anstændigt på sin vej. Hvis man kun stræber, vil man hele tiden have det man ikke har.

Lever I efter de værdier? Og hvordan kommer de til udtryk hjemme hos jer?
Selvom vi har en sund økonomi, forsøger vi at lære vores børn, at man ikke bare kan købe alt. Det kan godt være, man skal spare op i lang tid, eller vente til det bliver jul eller fødselsdag.

Vores ældste søn har autisme, og derfor er han meget impulsstyret og kæder nødvendigvis ikke to ting sammen. Det betyder også, at det til tider kan være svært for ham at se logikken i, at man måske har pengene, men man vælger ikke at købe det, man har lyst til. Det giver selvfølgelig nogle konflikter, men det er en læring, som jeg mener, er vigtig. Ligeledes kan det være svært at have et mål, som strækker meget over at komme gennem dagen.

Men det ændrer ikke ved, at det stadig er vigtigt at lære at det at stræbe efter noget ikke er en skidt ting, om det så er materielt eller noget helt andet. Det giver et drive og en lyst.

Hvordan tror du dine børn opfatter dit og evt. deres anden forælders karrierevalg?
Jeg ved faktisk ikke, om de tænker så meget over, hvad vi laver, men de har altid været vant til, at vi har været hjemme meget på skift. Med en mor som er sygeplejerske, giver det skiftende arbejdstider, hvor jeg så er trådt til, og omvendt har jeg af og til rejst meget eller haft lange dage på kontoret, og så har min kone eller bedsteforældre trådt til.

Er der noget, du håber dine børn vil gøre anderledes end dig i deres karriere/livsvalg?
Det lyder måske som en floskel, men nej. Jeg har elsket hvert et trin i min karriere. Selvfølgelig er der dårlige dage, men overordnet ser jeg tilbage på en karriere, som jeg er meget tilfreds med.

Hvilken værdi i forhold til arbejdslivet, håber du, dine børn tager med sig ind i voksenlivet?
Jeg håber, mine børn lærer, at man af og til skal kæmpe og ofre lidt for at komme frem til det, man gerne vil. Derfor håber jeg, at de lærer at vurdere fra gang til gang, om det er det værd. Et sundt forhold med cost/benefits er ikke at gå af vejen for, og nogle gange står ofringen ikke mål til vindingen. Og her er det vigtigt at have modet til at sige nej.

Så kigger jeg 6-8 år frem i tiden, så håber jeg, på trods af diverse udfordringer, at jeg står med to børn, som har en sund appetit på livet og forstår, at en karriere er et sundt mix mellem arbejdsliv og privatliv. Og nogle gange må man ofre lidt af den ene for at få den anden. Det kommer i bølger, og bare der er balance i den sidste ende er alt godt.

Læs de andre artikler i serien Værdier i hverdagen

No Comments Yet

Comments are closed