Seks måneders eventyr rundt i Danmark

Hvad gør man, når man har planlagt at holde orlov og rejse rundt i verden i 6 måneder og en virus så sætter en stopper for rejseplanerne. Morten og Louise lagde planerne om og er lige nu i gang med en rejse rundt i Danmark. Læs om deres overvejelser og oplevelser her

Af Louise Sørensen

Vi er en familie med mor, far og tvillingepiger på 6 år. Vi har orlov i 6 måneder, hvor vi rejser rundt i Danmark. Vi har købt en autocamper, som vi transporterer os rundt i og bor i.

Egentligt var meningen, at vi ville til Sydøst Asien og Australien, men så kom Covid-19 og spolerede den plan. Efter at have sørget lidt over det, blev vi enige om at finde på noget, som var muligt, og som vi også havde lyst til.

Da vi havde læst listen over hvad vi gerne ville opnå med rejsen, kunne vi jo se, at alt det kan Danmark også.

Vi kiggede i den bog vi havde skrevet om og planlagt rejsen i, og der havde vi lavet en liste over vigtige ting. Der stod blandt andet: Naturoplevelser, dyreliv, muligheder for træningsfælleskaber, legepladser, eventuelt steder med andre børn. Og da vi havde læst listen, kunne vi jo se, at alt det kan Danmark også. Så vi fandt den autocamper, vi gerne ville have, importerede den selv fra Tyskland, og så var vi klar.

Læs også om Mette og Kristian som meldte sig ud af hamsterhjulet for en tid

Hvorfor lige nu?

Grunden til at vi gerne ville have orlov sammen som familie, inden Sofie og Julie starter i skole, er, at det er lettest at tage af sted, når de skal ikke tages ud af et fællesskab, som de er en del af. Nu er de stoppet i børnehaven, og når vi kommer hjem, starter de i skole.

Selvfølgelig bliver det en kæmpe omvæltning for dem at skulle starte i skole, men det er jo en naturlig overgang, som alle børn skal gennemgå. De springer førskolen over, men vi har en rigtig god dialog med deres skole, og vi har aftalt, at vi skriver mail og sender billeder med fortællinger om, hvad vi laver, så de på en måde får kendskab til hinanden inden skolestart i august.

Orloven giver os et godt fundament
Den dybereliggende årsag til ønsket om orlov er selvfølgelig at være sammen som familie, have al tid i verden sammen uden at have travlt eller skulle noget samt at få fælles oplevelser.

Særligt Morten, som har arbejdet fuld tid før orlov, glædede sig til mere tid sammen med os, Louise har, siden pigerne kom, arbejdet deltid og været meget sammen med Julie og Sofie. Det har været og er vigtigt for os som familie, at vi er vores børns nærmeste relationer, og at vi er dem, der præger dem mest, og at pigerne altid ved, vi har tid og overskud til dem.

Orloven giver os et endnu bedre fundament som familie at bygge videre på, når vi kommer hjem til hverdagen igen.

Orloven giver os et endnu bedre fundament som familie at bygge videre på, når vi kommer hjem til hverdagen igen. Vi håber, det gør, at vi kommer tættere på hinanden og lærer hinanden endnu bedre at kende og kan drage nytte af det, når vi er hjemme, og skolelivet starter for Julie og Sofie, og vi voksne skal i gang med vores jobs igen.

Læs om Marie, der tog familien med til Portugal

Ingen planlægning af rute
Vores rejse er ikke forud planlagt, vi tager det, som det kommer og nyder nuet, der hvor vi er, når vi er der. Lige nu er vi på Faldsled havn, som har gode faciliteter og et dejligt fælleshus.

Vi startede med 14 dage på Fanø, som er lige rundt om hjørnet, fra hvor vi bor i Esbjerg. For det første havde vi ikke fået danske nummerplader til vores autocamper endnu, og for det andet ville vi gerne være tæt på vores lejlighed, hvis vi fandt ud af, at vi havde glemt noget meget vigtigt, så vi lige kunne smutte forbi og hente det. Vi havde ikke glemt noget vigtigt, og derfor var vi ikke forbi lejligheden, hvilket, jeg tror, var rigtig fint for ikke at forvirre pigerne.

Rejsen i Danmark har mange fordele
Vi har allerede nu efter 1 måneds rejse efterrationaliseret og er kommet frem til, at denne rejse ret sikkert er meget bedre for os som familie, end den først planlagte tur ville have været.

Autocamperen gør, at vi har vores hus med os overalt inklusiv et skab til hver af pigerne med deres legetøj. Vi kan blive lige så længe vi har lyst til, hvis vi finder en perle, vi kan stoppe op et smukt sted og spise frokost, hvis vi har lyst. Det er bare skønt for os alle.

Det er rigtig dejligt for pigerne at kunne tale med alle, vi møder.

Og så er det rigtig dejligt for pigerne at kunne tale med alle, vi møder, for de er begge meget nysgerrige og kan lide at tale med mennesker. De af jer, der kender Louise, kan måske regne ud, hvor de har den egenskab fra.

Lige nu nyder vi nuet, friheden, hinanden, livet og det spirende forår i skønne Danmark.

Læs om at nyde sommeren i dejlige Danmark

Om familien

Består af far Morten, som er country manager i en medicinalvirksomhed, mor Louise, som arbejder med marketing og som personlig træner samt tvillingepigerne Julie og Sofie på 6 år, som starter i skole efter sommerferien.

Bor i lejlighed i centrum af Esbjerg og er en aktiv naturinteresseret familie som elsker telt, shelter og cykelture.

Har orlov i 6 måneder i foråret 2021, hvor de rejser rundt i Danmark i en autocamper.

Følg familiens rejse på Instagram og på Louises hjemmeside 

No Comments Yet

Comments are closed