Podcasts om karriere, balance og familieliv

Anmeldelse

Hører du podcasts? Få her fire bud på podcasts med spændende perspektiver på, hvordan man kan skabe en hverdag og en karriere ud fra bevidste valg

Af Janni Pilgaard

Jeg forstår godt, hvorfor podcasts har fået så stor succes. Det at kunne lytte til interessante interviews og perspektiver, mens man laver noget fysisk/ praktisk, det kan altså noget.

Selv har jeg mest hørt podcasts, når jeg løber, og eftersom jeg ikke løber særlig tit, bliver det ikke til så meget. Men her i ferien har jeg endelig fået hørt nogle af de podcasts, jeg har haft på listen. Og jeg vil fremover forsøge at få hørt lidt flere i min hverdag. F.eks. når jeg lægger tøj sammen, rydder op eller laver andet kedeligt husligt arbejde. Måske det kan hjælpe til med at gøre det mindre kedeligt.

Her får du mine bud på en række gode podcasts med inspiration til at skabe en bevidst hverdag med plads til både ambitioner og familieliv.

Hun viser med podcasten, at det kan lade sig gøre at sætte sig fri af samfundets normer for arbejdslivet og både rejse, leve og arbejde på samme tid.

Den digitale nomade er Mille Sjøgrens podcast om at leve som digital nomade. Mille Sjøgren er selvstændig speaker og har i 7 år arbejdet freelance som speaker i Danmark med et mobilt studie, mens hun har boet i Spanien og rejst verden rundt med sin familie . Hun viser med podcasten, at det kan lade sig gøre at sætte sig fri af samfundets normer for arbejdslivet og både rejse, leve og arbejde på samme tid. Hun er i øvrigt flyttet tilbage til Danmark og viser nu, at det kan lade sig gøre at holde fast i livsstilen, selvom man bor i Danmark. Det er meget inspirerende, synes jeg. Også selvom jeg ikke drømmer om at rejse verden rundt med min familie, mens jeg arbejder.

Jeg elsker de gode spørgsmål og interviewpersonernes gode perspektiver på bevidstheden om at leve sit liv nu og her.

I Om lidt bli’r her stille undersøger Ayoe Ramati og Stine Buje gennem interviews med mennesker, der er bevidste om deres livsstil, hvordan vi som mennesker kan leve fuldt og helt, mens vi er her. Der er indtil videre 5 episoder. Der er bl.a. interview med Karen Pallisgaard, der fortæller om, hvordan hun har opnået sin drøm om at leve af at skrive bøger, med Fie Oppenhagen Arildsen, som lever med en kræftdiagnose og med Anne Mette Kirk, der fortæller om, hvordan hendes søn med autisme har fået hende til at blive mere bevidst om det vigtige i livet. Jeg elsker de gode spørgsmål og interviewpersonernes gode perspektiver på bevidstheden om at leve sit liv nu og her.

Det er tankevækkende og vigtigt for os at vide, hvilke kønsnormer og bias vi er oppe imod på karrierefronten

Karrierekvinder er en podcast, der undersøger forskellen på mænd og kvinders karriere og vej til toppen. I podcasten forsøger værterne Rikke Kristine Østergaard og Naja Lind Rasmussen at undersøge, hvordan det ser ud med ligestillingen på karrierefronten. Det er tankevækkende og vigtigt for os at vide, hvilke kønsnormer og bias vi er oppe imod, synes jeg. Dog er jeg især vild med episode 10 (som egentlig er to episoder) hvor der sættes fokus på børn, barsel og familieliv.

Gode bud på kvindelige rollemodeller inde for innovation, ledelse og iværksætteri

Sådan gjorde jeg er Innovator Qs podcast om kvindelige rollemodeller inde for innovation, ledelse og iværksætteri. Der er indtil videre 3 episoder, hvor vi møder iværksætteren (Tina Stampe fra La Roar), det erfarne bestyrelsesmedlem (Karen Nielsen) og lederen (Marlene Nørgaard fra My Banker). Selv blev jeg mest inspireret af Tina Stampes historie om, hvordan hun har startet en virksomhed med kosttilskud, og Marlene Nørgaards tanker om ordentlighed og værdier i ledelse. Hør den hvis du er ambitiøs med din karriere.

Del gerne dine bud på gode podcasts i en kommentar.

Se også hvilken skønlitteratur jeg har læst i sommerferien

No Comments Yet

Comments are closed