På barsel: Her kan du netværke og få inspiration

Skal du på barsel og frygter du de lange dage derhjemme uden input udefra? Så læs listen her med en række bud på, hvor du med din baby på armen kan møde andre forældre og få ny inspiration. Og det er altså ikke kun for mødre…

Det er efterhånden snart 4 år siden min sidste barsel sluttede (og billedet er i øvrigt mig på den første tur med barnevognen med mit ældste barn tilbage i 2008!). Og selvom jeg ikke ønsker mig flere børn, så får jeg indimellem lyst til at komme på barsel igen, fordi der siden er kommet en række virkelig interessante tilbud rundt omkring i landet, hvor forældre på barsel både kan netværke og få nye input.

Så hvis du har en barsel foran dig og har lyst til at komme lidt mere ud af huset eller måske bare netværke via facebookgrupper, så får du her en oversigt over de tiltag, jeg kender til. Der er helt sikkert mange flere lokalt rundt omkring. Men i hvert fald behøver det ikke at være kedeligt at være på barsel.

Babysalmesang i din lokale kirke. Jeg har selv nydt godt af det i alle mine tre barsler. En halv times sang og musik med min baby og bagefter kaffe og franskbrød med de andre forældre. What’s not to like? Og bonus er, at jeg senere har mødt mange af forældrene i børnehaven og på skolen og dermed været på forkant med legeaftaler og forældresamarbejde.

Barselshuset. Barselshuset ligger i Aarhus og er et værested og aktivitetshus for forældre og kommende forældre. Der er åbent tirsdag-fredag 10-14 (dog er der lige nu sommerferie frem til 12. august) Du kan hænge ud, deltage i fællesfrokoster, samtalesaloner eller workshops sammen med dit barn.

Business og Barsel. Facebookgruppe og månedlige møder i København for selvstændige på barsel, der gerne vil netværke og have faglige input. Netværket er for alle med interesse.

FOF, som dækker hele landet, holder kurser for forældre, hvor man kan tage sit barn med. F.eks. yoga, madlavning, syning, babymassage, træning efter fødslen og meget mere. Find din lokale FOF-afdeling og se hvad de tilbyder.

Inspired beyond babies er et barselsnetværk for mænd og kvinder, der har lyst til at blive fagligt stimuleret og inspireret under deres barsel. Hver måned tilbydes foredrag i København, Odense og Aarhus hos forskellige virksomheder. Netværket kræver medlemskab.

Momunity er et netværk for mødre som gerne vil andre mødre, stimuleres intellektuelt, finde nye venskaber og være aktiv i lokalsamfundet. Momunity består af 11 lokale grupper, som har en facebookgruppe og lokale events som f.eks. babybio, plejehjemsbesøg, bagedag og foredrag.

Hvis du kender flere gode tilbud til forældre på barsel, så del dem i en kommentar, så flere kan få glæde af dem.

1 Comment