Min hverdag. Kirstine Hother Rahmberg

I serien Min hverdag svarer forskellige forældre på de samme spørgsmål om deres hverdag. Meningen er at give et indblik i hvordan andre lever, og hvilke udfordringer de oplever, og hvad de glæder sig til. Denne gang er det Kirstine Hother Rahmberg, som er en aktiv arbejdssøgende, som har svaret på spørgsmålene

Fakta om dig:
Jeg hedder Kirstine Hother Rahmberg, er 29 år og bor i et lille, gråt hus med alt for lidt plads i Aalborg. Her bor jeg med min mand og vores søn på 3.5 år. Jeg har en Cand. IT. i Interaktive Digitale Medier, og jeg har en stærk passion for online markedsføring. Lige nu er mit arbejde at finde min næste chef – mentalt ser jeg mig selv lidt som selvstændig, hvor den vare, jeg skal sælge er mig selv. Det har været mit job siden 1. januar. 

Hvordan ser en typisk hverdag ud hos dig?
Jeg står op sammen med min mand og vores søn. Når de er taget af sted, gør jeg mig klar til dagen. Også selvom jeg 3 ud af 5 dage bare er i huset. For at holde mig selv igang – rent mentalt og fagligt – så har jeg gang i en masse projekter, som jeg bruger tiden på. 

Foruden dét at sælge mig selv – det bruger jeg enormt meget tid på, og det er på en eller anden måden hele essensen i dét, jeg gør. Lige nu. Ikke bare fordi jeg gerne vil have en chef, men fordi jeg faktisk vil tilføre værdi i erhvervslivet. Dét er finpudsning af materialer konstant.

Derudover forsøger jeg at opbygge et univers på Instagram, hvor jeg deler ud af min viden. Mange vil nok undre sig over valget af Instagram, men det er den platform, der er mest naturlig for mig – og dét, jeg gerne vil der, er at dele min viden ud til iværksættere. Så de kan bruge deres tid på dét, der driver dem. Jeg tror på, at det man deler ud, kommer igen. 

Derudover er jeg begyndt at netværke ekstremt meget – og er blandt andet initiativtager til at arrangere kæmpe-“kaffenetværksmøder”. Jeg netværker ikke strategisk, som nogle jobsøgende ville gøre; jeg netværker, fordi jeg kan lide at møde mennesker, og man kan aldrig se ud fra et menneskes arbejdstitel, hvem de har i deres netværk. Til gengæld er en stærk relation til et menneske vigtig for en eventuel anbefaling (men for mig kommer det altså i sidste række).

Læs også om Sarah som ser sig selv som de hjemmepassende karrierekvinde

Udover alt dét, så bruger jeg også tid på at opbygge en god privat instagramprofil, fordi jeg på sigt gerne vil afprøve at være mikroinfluencer, og jeg har faktisk allerede fået et par samarbejdsaftaler med test af varer i hus. Det er jeg enormt stolt af! 

Alt det fylder jeg kontortiden med. Vi prioriterer i høj grad at være sammen herhjemme, når min mand og søn er hjemme igen indtil ca. 18.30, hvor min søn skal i seng. Når han sover, så prioriterer min mand og jeg tid sammen. Hver dag. Ej, det hænder naturligvis, at den ene af os skal noget ud af huset om aftenen – nogle uger skal ingen af os noget, og andre uger er aftnerne et puslespil.

Hvad glæder du dig mest til, når du vågner om morgenen?
Mine dage er så skiftende, at det er svært at sige; men jeg glæder mig som regel altid til dét, der skal ske i kontortiden først. Om det så er netværksmøder, at skrive en ansøgning, et instagramopslag, eller min søn har en fridag. Jeg forsøger at fylde mine dage med ting, der giver mening for mig og som tilfører mig værdi (netværk, foredrag eller hjælpe andre eksempelvis). Engang over middag begynder jeg at glæde mig til, min mand og søn kommer hjem. 

Hvad er din største hverdagsudfordring lige nu?
Tid, tid og tid! Min søn har lige været syg med skoldkopper i 14 dage, efterfulgt af fem raske arbejdsdage og så en mave-tarm-infektion. Han er heldigvis meget sjældent syg, så når han er, ja, så kommer jeg lidt (meget) bagefter. Det er især svært, fordi jeg allerhelst gerne vil arbejde i “kontortid”. 

Læs også om Karens hverdag

Hvordan oplever du balancen mellem de ting, der betyder noget for dig?
At det går lidt imod hinanden. For mig er det vigtigt at holde fri, når min familie har fri. Det betyder også, at den tid vil jeg gerne undgå at bruge på arbejde eller andre huslige pligter. Men når ét af alle mine projekter giver lyd, har jeg også svært ved at lade det ligge. Især min instagram-profil, som jeg gerne vil opnå noget med – eller når andre spørger mig til råds. 

Jeg mangler endnu at lære, at det er okay at svare om 2 timer. Eller imorgen. Vi har så kort tid med vores søn i dagligdagen – og jeg prøver virkelig at undgå, at den bliver brugt på mine personlige (faglige) projekter eller de huslige pligter (selvom det jo egentlig er en god idé at inddrage børn i dem).

Hvad betyder mest for dig i din hverdag?
Det gør min familie helt klart! De er fundamentet for, at jeg kan bruge energi udadtil, fordi jeg har en tryg base at hente endnu mere energi i. 

Hvilke fremtidsdrømme har du?
Tid, kærlighed, rejser og et hus med knap så meget rod. Det er dét, jeg drømmer om at opnå som dét familiemenneske, jeg er. At have tid til hinanden, at give min søn nogle gode værdier og værktøj til at skabe succes for sig selv og til at få en masse gode oplevelser. 

Og så drømmer jeg naturligvis om at bruge min faglighed endnu mere, end jeg gør idag. 

Lær Kirstine bedre at kende på Instagram

No Comments Yet

Comments are closed