Skab en bevidst hverdag uden hamsterhjul

Personlig udvikling

Har du også følelsen af, at din hverdag er fyldt med ting, som du skal og er nødt til frem for ting, du har lyst til? Så læs med her og få input til, hvordan du kommer ud af hamsterhjulet og ændrer dit perspektiv og enten bliver gladere for den hverdag, du har, eller får startskuddet til at ændre de ting, du er utilfreds med

Af Janni Pilgaard

Ud af hamsterhjulet

Kender du følelsen af at den ene dag tager den anden? Og følelsen af, at der ikke er noget at gøre ved det? Du skal jo på arbejde, du bør jo også bage den kage til børnehaven, og du er nødt til at lave ordentlig og sund aftensmad hver dag.

Der er ikke noget at sige til, at du er træt. Det er da også helt utrolig opslidende hele tiden at gøre ting, du skal, du bør, og du er nødt til.

Der er ikke noget at sige til, at du er træt. Det er da også helt utrolig opslidende hele tiden at gøre ting, du skal, du bør, og du er nødt til. 

Men hvis du vender dit perspektiv, er det faktisk muligt at få hverdagens trivialiteter til at føles mindre som hamsterhjul og mere som aktive valg.

Læs hvordan Rikke har fundet balancen med travl karriere og familie

Aktive valg frem for følelsen af tvang
Skal du på arbejde? Eller er det faktisk et valg, du har taget, fordi du kan lide det, og/eller gerne vil have de penge, der følger med? Skal du bage den kage til børnehaven, eller kunne du bare lade være? Eller måske vil du faktisk gerne, fordi du ved, at der er nogen, der sætter pris på det. Og er du nødt til at lave den sunde aftensmad? Eller kunne I spise noget nemt? Eller måske vil du faktisk gerne, fordi du synes, det er vigtigt, at dine børn får sund og god mad.

Når du ændrer dit skal til vil, dit bør til have lyst til og dit nødt til til det har jeg valgt, så er du meget mere herre over den måde, hverdagen ser ud til.

Læs hvorfor jeg havde brug for at blive inspireret til at slippe hamsterhjulet

Skift perspektiv fra skal til vil
Så næste gang du siger eller tænker “Jeg skal jo også…” eller “Jeg er nødt til…” så stop op og spørg dig selv “Hvorfor?” Omtænk sætningen til “Jeg vil … fordi …” På den måde bliver du opmærksom på, hvorfor du gør de ting, som ikke er så sjove, i din hverdag.

Bevidste valg og refleksioner over de ting, du synes, du skal, er starten på enten at acceptere tingene, som de er, eller starten på at begynde på de ændringer, der skal til, for at du og din familie kommer ud af hamsterhjulet og får en hverdag, som ikke føles som et hamsterhjul, men som en meningsfuld hverdag.

Læs hvordan Sarah har opfundet begrebet hjemmepassende karrierekvinde