Karrieredrømme: Mit skifte har givet mig arbejdsglæden tilbage

Winnie arbejdede i mange år i eksportbranchen i en virksomhed med høje krav og en kamp for professionel anerkendelse. Til sidst blev hun syg af presset og fik nok og er nu i gang med at opkvalificere sig til et nyt arbejdsliv med digital markedsføring

Fortæl om din vej gennem arbejdslivet indtil nu
Jeg startede oprindeligt på universitetet, men sprang fra i 2. semester. Det var ikke mig. Det føltes som en fiasko for mig. Eller, jeg følte mig som en fiasko i alles øjne, men alligevel var jeg så fattet og modig, at jeg turde. Siden har jeg ikke følt mig som en fiasko, før jeg blev skilt i 2013.

Efterfølgende arbejdede jeg på kontor med kundeservice og salg. I 2009 tog jeg en 3 måneders handelseksamen som adgangsgivende for sproglige studenter til kontoruddannelser og tog en traineeuddannelse som trader i internationalt salg. Det tog 2 år. Herefter var jeg på barsel et år og kom tilbage til jobbet i eksportbranchen og tog endnu en uddannelse i spedition og shipping. Dette tog også 2 år.

Efter at jeg flere gange gik ned med stress, depression og senest også angst, tænkte jeg under min sygemelding, at jeg nok burde skifte branche.

Jeg har arbejdet med eksport indenfor fødevarer og trægulve til hele verden. Det har været det fedeste arbejde med daglig kontakt til verden derude, men det er også benhårdt, og efter at jeg flere gange gik ned med stress, depression og senest også angst, tænkte jeg under min sygemelding, at jeg nok burde skifte branche. Jeg fik en 6 ugers jobrettet uddannelse i digital markedsføring i foråret 2020 og har siden taget supplerende kurser og været i praktikker af de obligatoriske 4 ugers varighed.

Læs også om Lauras vej fra religionsvidenskab til forretningsudvikling og bestyrelsesposter 

Hvorfor ønskede du at skifte branche?
I eksportbranchen havde jeg urimelige høje krav til mig selv, og det havde firmaet også. Branchen er et mandeområde, og der er benhård konkurrence derude. Jeg skulle konstant være foran og blive bedre, og vigtigst af alt skulle jeg hver dag ”performe, performe, performe” som ung nyuddannet kvinde.

Jeg oplevede ikke at blive taget seriøst, mange kunne lide mig for mine blå øjne og mit lange lyse hår. Det var et konstant pres at skulle kæmpe for min personlighed og mit professionelle jeg hver eneste dag for at opnå anerkendelse. Det lykkedes ikke. Slet ikke da jeg gentagne gange blev syg af presset og vel på sin vis ”fejlede”.

Det var et konstant pres at skulle kæmpe for min personlighed og mit professionelle jeg hver eneste dag for at opnå anerkendelse.

Det gjorde mig syg, og ingen hjalp mig. JEG måtte skifte branche og være på dagpenge og sygedagpenge. Men jeg har før formået at ”hanke” op i mig selv, og jeg er nu på et spor, der virker sundt og rigtigt for mig. Det giver mig en enorm ro også i forhold til familien, og det har givet mig arbejdslysten tilbage, at jeg har mulighed for at arbejde med noget som er kreativt og meget mere mig personligt og meget bedre mit tempo.

Der er naturligvis også deadlines, der skal overholdes og mange bolde i luften indenfor digital markedsføring, men jeg føler, at dette falder meget bedre i hak med mig. Jeg er selvfølgelig også blevet ældre, og så ændrer man jo sit verdenssyn, og ens prioriteringer ændrer sig. Nu er jeg mor og det kræver meget logistik at køre børn rundt og få huset og familien til at hænge sammen.

Læs om Trines karriere med voksenjob og kreativ hobbtvirksomhed

Hvad har været det vigtigste valg, du har truffet i dit arbejdsliv indtil nu?
Det må have været at skifte branche fra kontorjob 8-16 til et kreativt arbejde, hvor jeg kan sparre med alle i mit netværk da alle potentielt jo kan være en målgruppe for en af de virksomheder, jeg hjælper med digital markedsføring.

Psykologi, kemien mellem mennesker hvis man bare gider lytte og adfærdspsykologi interesserer mig meget og det er heldigvis noget jeg kan nærstudere i min nye digitale branche.

Hvad optager dig lige nu i dit arbejdsliv?
Det optager mig i øjeblikket at få en masse praktisk erfaring, hands on om man vil. Jeg vil suge så meget viden til mig, inspireres, tage på kurser og tale med de folk i branchen, der har været der længere end jeg.

Har dine karrieredrømme ændret sig efter du er blevet forælder?
Ja det har de bestemt! Jeg ville som ung slet ikke have børn, jeg ville blot være mig selv og karrierekvinde. Men noget ændrede sig i mig, og jeg ombestemte mig heldigvis og fik min søn. Børn beriger vores liv, vi bliver enormt følsomme og skrøbelige, men også mere ansvarsfulde og ældre på meget kortere tid! Jeg føler mig meget mere som en kvinde.

Jeg vil ikke have et arbejde der låser mig i ikke at se min søn mest muligt. Jeg ved ikke, hvad folk gjorde før i tiden, men min mor har vist mig, hvor vigtigt nærvær er resten af vores liv, og det ønsker jeg at give videre. Vores børn skal ikke være i tvivl om, hvor de har mig.

Læs Sarahs analyse af performancekulturen i Danmark

Hvordan hænger dit arbejdsliv sammen med dit familieliv?
Det hænger fint sammen. Jeg kan arbejde hjemmefra og møde, når motorvejskøen ellers tillader det.

Hvad er dine karrieremæssige fremtidsplaner eller drømme?
Jeg leger med tanken om at blive selvstændig freelancer og have et fast deltidsarbejde ved siden af.

Om Winnie

Winnie Schwartzbach er 36 år, bor i hus på Amager med sin kæreste, sin søn Mathias på 9 år og sine to bonusbørn Merle på 11år og Millas på 9år.

Elsker sprog, rejser, kulturer og madkulturer ikke mindst.

Uddannet trader og indenfor spedition og shipping og har arbejdet mange år i eksportbranchen

Er nu i gang med at skifte retning og er i gang med at opkvalificere sig indenfor digital markedsføring

Find Winnie på LinkedIn

No Comments Yet

Comments are closed