Karrieredrømme – jeg fylder livet med det, jeg kan lide

Mads Halvorsen arbejder med arbejdslyst. Læs her om arbejdslystekspertens karriereveje og hvordan balancen i hverdagen hænger sammen med egen virksomhed og familie

Har du fulgt den vej i dit arbejdsliv, du forventede som nyuddannet?
Jeg startede som mobil-abonnements sælger, hvor jeg lærte meget om at være menneske, f.eks. at man kan være enormt god til noget, men slet ingen passion have for det. Efterfølgende arbejdede jeg i en indsats for mennesker, der er flygtet til Danmark. Her oplevede jeg et ineffektivt system, fantastiske mennesker og komplet forvirring.

I det tosseshow troede jeg sådan set, at jeg skulle arbejde videre. Men pludselig blev Støjbergs ønske om at dæmme op for flygtningestrømmen opfyldt, og dermed blev der altså ikke opslået mange flere jobs i integrationsindsatser. Nå. Derfra kiggede jeg mig om og vidste kun, at jeg gerne ville arbejde med udvikling i virksomheder eller med mennesker.

Og da jeg lige var blevet forælder tænkte jeg: ”Måske kommunen er noget for mig.. der er jobsikkerheden høj og rammerne strukturerede. Perfekt for en nybagt far”

Og da jeg lige var blevet forælder tænkte jeg: ”Måske kommunen er noget for mig.. der er jobsikkerheden høj og rammerne strukturerede. Perfekt for en nybagt far” Det blev dog en kort ansættelse, for jeg kunne slet ikke med de bureaukratiserede rammer og langsommelige processer.

Samtidig mødte jeg dog et par innovative eksistenser, som med deres kritiske og særdeles vidensorienterede tilgang åbnede mine øjne for at starte selv og udfordre status quo på min måde. Og det gjorde jeg så, og sammen med Rasmus Hoffensetz har jeg konsulentvirksomheden Hoffensetz & Halvorsen, hvor vi prædiker god arbejdslyst, trivsel og co-creation. Det lyder religiøst, men det er hverken det eller jeg. Men jeg får lov til at arbejde med udvikling af mennesker og virksomheder, når vi faciliterer workshops, måler trivsel og sætter retning sammen med ledere og medarbejdere. Perfekt.

Læs om Trine, der som selvstændig er optaget af at skabe noget, der har betydning

Har der været nogle overraskelser undervejs?
Egentlig har jeg altid stillet mig ret kritisk overfor standardiserede personlighedstests ala DISC eller målinger, der undersøger trivsel. Og nu er jeg så faktisk blevet ambassadør for lige netop den type målinger. Min kritik kom af, at når man putter noget eller nogen ned i standardiserede kasser, så ender man næsten altid med at skære de spændende hjørner og kanter af. Og så definerer man ikke noget eller nogen som helst ordentligt. Og helt personligt så synes jeg, at det er dødkedeligt at udfylde lange spørgeskemaer. Heldigt at GAIS, som jeg er ambassadør for, max tager 9 minutter.

Nå, men som du nok har regnet ud, så er jeg – heldigvis – blevet klogere, og jeg har fundet ud af, at de her standardiserede personprofiler eller målinger af trivsel er ret gode til at give et uvurderligt fingerpeg om, hvem man sidder overfor, eller hvilken retning man bør udvikle sin virksomhed i for at tage trivslen til helt nye højder. Det er bare supervigtigt, at man forholder sig nysgerrigt og arbejder videre, når alle har udfyldt sine spørgeskemaer. Så får man nemlig de spændende hjørner og kanter med.

Læs om Marie, der tog både job og familie med til Portugal

Hvad har været det vigtigste valg, du har truffet i dit arbejdsliv indtil nu?
Det vigtigste valg har helt bestemt været at starte en virksomhed med Rasmus – det har ledt mig i helt enormt mange retninger og ført til muligheder, jeg aldrig var stødt på foruden.

Hvad optager dig lige nu i dit arbejdsliv?
Rasmus og jeg har startet Walk & Talk Aalborg, hvor vi inviterer til månedlige netværksmøder. Walk & Talk konceptet har vi udviklet til en ny idé, der rammer en helt ny målgruppe: jobsøgende. Særligt dem, der har søgt længe, er en overset gruppe, når det kommer til god arbejdslyst og mental sundhed. Og i øvrigt er det en målgruppe, hvor en skefuld motivation og et nyt perspektiv måske kan øge optimismen betragteligt og gøre det en hel del nemmere at finde retning i jobsøgningsjunglen.

Det vigtigste valg har helt bestemt været at starte en virksomhed med Rasmus – det har ledt mig i helt enormt mange retninger og ført til muligheder, jeg aldrig var stødt på foruden.

Fra januar til og med marts 2021, fordyber Rasmus og jeg os i at teste fire forskellige typer af Walk & Talks og effekten af peer-to-peer networking. Her tager vi et fast hold plus en håndfuld gæster med på selvudvikling, erfaringsudveksling og ud i mødet med virksomheder. Alt sammen mens vi går en tur.

Tanken er, at sådan en faciliterede indsats styrker faglige netværk og gør det nemmere at finde vej til jobbet. Det betyder selvfølgelig ikke, at vi har lagt vores kernekoncept om at udvikle god arbejdslyst i virksomheder på hylden. For særligt i denne tid, hvor coronaen hærger, er det vigtigt at sætte fokus på god arbejdslyst og belyse, hvad der gør en forskel på (hjemme)kontoret.

Hvordan hænger dit arbejdsliv sammen med dit familieliv?
Nogen arbejder for at leve, andre lever for at arbejde. Uden at blive overdrevent filosofisk, så lever jeg bare og fylder livet med så meget af det som jeg kan lide, som jeg har mulighed for. En del af det er arbejde, og hvis jeg overvejende ikke kan lide mit arbejde, er det ikke værd at gøre og ligeledes hvis en hobby bliver ensformig, er det nok på tide at sætte den på pause og komme tilbage senere.

Fordi tiden er så knap og fordi min familie er vigtig, gør jeg meget ud af at holde morgener, eftermiddage og aftener til familie.

Noget jeg ikke bliver træt af, er min familie, og noget jeg er blevet meget bevidst om er, at når jeg henter den ældste cirka halv fire, så er der kun 3 timer til han skal i seng, og om morgenen er der som regel ikke meget tid til spilopper fordi det er alt for dejligt at putte under dynen. Lige for tiden deler den ældste, som skal afsted i børnehave den holdning (må det vare ved for bestandigt!). Fordi tiden er så knap og fordi min familie er vigtig, gør jeg meget ud af at holde morgener, eftermiddage og aftener til familie- og hobbytid. Når tingene er stabile hjemme, er jeg i øvrigt meget mere fokuseret på arbejdet.

Læs om Maria, der fik stress og begyndte at lytte til sin krop

Hvad er dine karrieremæssige fremtidsplaner eller drømme?
Lige nu vil jeg skyde projektet Walk & Talk for Jobsøgende af på overordentligt god manér, så deltagerne får maksimalt udbytte, og så vi får viden til at tage projektet videre. Måske det skal skaleres, og så får vi jo nok travlt med det. Drømmen er dog, at vi fortsætter trivselsarbejdet med virksomheder samtidig. Måske endda at organisere Hoffensetz & Halvorsen sammen med andre trivselsnørder under et banner. I en slags konsulenthus, hvor vi hver især har vores specialer og gør brug af hinandens faglighed, personlighed og udviklingsevner.

Om Mads

Mads Rune Holdgaard Halvorsen er født 1991 og bor i Skørping syd for Aalborg med sin kæreste og to sønner på 0 og 3 år.

Uddannet bachelor i kommunikation og digitale medier samt cand.mag. I Læring og Forandringsprocesser.

Er selvstændig konsulent med ekspertise i god arbejdslyst og ambassadør for GAIS arbejdslyst målinger i virksomheden Hoffensetz & Halvorsen

No Comments Yet

Comments are closed