Jeg vil have plads til det hele i min hverdag

Måske kender du følelsen af en lidt for hurtig rutschebane, når man vil have plads til lidt for meget i hverdagen? Jeg kender det alt for godt, og jeg havde håbet, at Corona ville gøre os alle sammen klogere

Af Janni Pilgaard

Plads til det hele i hverdagen

Jeg kan huske da jeg blev mor første gang og min mand og jeg snakkede meget om, at vi ikke ville ændre vores liv, selvom vi blev forældre. Vi var de første i vennekredsen, og vi tog tingene ret meget som de kom.

Senere blev vi klogere. Og vores venner fik børn og blev også klogere. Men selvom vi nu bruger det meste af vores tid på at køre børn rundt til fritidsinteresser og legeaftaler, når vi ikke lige rydder op eller forsøger at opdrage, så vil vi stadig også have plads i vores liv til alle de ting, der fyldte, før vi fik børn.

Og aldrig har vi da løbet så stærkt. Vi vil dyrke sport, have tid til at date hinanden, mødes med vores venner (uden børn) og være kulturelle. For ikke at tale om, at vi hver især også er dedikerede til vores arbejdsliv.

Vi vil dyrke sport, have tid til at date hinanden, mødes med vores venner (uden børn) og være kulturelle. For ikke at tale om, at vi hver især også er dedikerede til vores arbejdsliv.

24 timer i døgnet er bare ikke nok til at nå alt det. Og derfor løber vi stærkt. Virkelig stærkt.

Det kender du måske? At vi løber så stærkt for at få plads til det hele i hverdagen.

Læs hvordan du kommer ned på en 4 timers arbejdsuge

Har vi lært noget om hverdagstravlhed af Corona?
Vi fik måske nok en øjenåbner i ‘Coronapausen’, som marts-april går under herhjemme. Pludselig skulle vi ikke køre nogen til fritidsaktiviteter, vi skulle ikke selv mødes med nogen, der var ingen transporttid til arbejdet, og sport måtte dyrkes alene. Det var en anderledes hverdag med savn, men også med tid til bare at være sammen.

Men har vi lært noget af det?

Nu er vi i gang igen og bruger igen hver søndag aften på at planlægge, hvordan vi kommer igennem ugen. Jeg havde faktisk håbet, at coronapausen ville få en betydning. At vi ville vælge anderledes nu, skrue ned for tempoet og være mere sammen herhjemme.

Min mand har fået flere hjemmearbejdsdage, og det er godt. Min egen hverdag er stort set tilbage som før. Bortset fra at børnene har flere kortere dage. Jeg kunne godt bruge lidt mere arbejdstid, men det er også en prioritering, at jeg gerne vil have god tid med børnene – bare lidt endnu.

Fritidsaktiviteterne er så småt i gang igen, og børnene har flere legeaftaler end nogensinde før (de har savnet det). Jeg er selv begyndt at mødes med veninder igen, har aftalt at løbe sammen med nogle andre 2 aftener om ugen og er begyndt at melde mig til forskellige arrangementer igen. Hvordan får vi plads til det hele i hverdagen?

Læs hvad jeg drømte om, der skulle komme ud af Corona, da vi stod i det

Når man både vil skrue ned og ikke vil sige nej
Det er skønt, at alle de ting, vi elsker, er i gang, men det er et dilemma, fordi jeg faktisk gerne ville skrue lidt mere ned, men jeg er samtidig ikke villig til at sige nej til flere ting. Og hvad gør man så?

Jeg vil gerne skrue lidt mere ned, men jeg er samtidig ikke villig til at sige nej til flere ting. Og hvad gør man så?

Jeg har forsøgt at løse det ved at lægge mit arbejdsliv om. Ved at blive selvstændig har jeg fået frihed til selv at planlægge mine dage og kun arbejde det antal timer, som passer til vores familie. Men det er en løbende proces. Vi er nødt til at prioritere og være bevidste om, hvad der er vigtigst for os hver især, og hvad der fungerer i vores familie.

Læs om mit første år med fokus på balance

Og så skal vi turde stille spørgsmålstegn og ikke feje vores ideer, drømme og ønsker for hverdagen væk med argumentet om, at det er umuligt. Vi har lige set under corona, at mange ting kan gribes helt anderledes an. Også ting vi tidligere ville have sagt umuligt kunne lade sig gøre.

Lad os holde fast i det og tage den læring med videre. Så kan vi hver især få skabt den hverdag, vi ønsker med plads til det, som er vigtigst for os.

Læs om hvordan du skaber nye vaner og holder fast

Om Janni Pilgaard

Janni Pilgaard er 40 år, bor i Aalborg med sin mand Mads og deres tre børn på 12, 8 og 5 år.

Uddannet cand.mag. og fagjournalist. Stifter af Balancebaren og selvstændig kommunikatør og journalist.

Lær Janni bedre at kende ved at connecte på LinkedIn eller følg med på Balancebarens Instagram.

No Comments Yet

Comments are closed