Hvordan bruger du din tid?

Øvelse

Vi har alle sammen 24 timer i døgnet, og mange af os føler, at det er for få i forhold til de ting, vi gerne vil nå. I næste uge undersøger jeg, hvordan jeg bruger ugens 168 timer, og du kan være med, hvis du vil

Af Janni Pilgaard

”Jeg har for travlt”, ”Jeg kan desværre ikke nå det”, ”Jeg gad virkelig godt, men jeg har ikke tid”- Kender du de udsagn? Og følelsen af at vågne mandag morgen og så blinke, og så er det fredag eftermiddag?

Hvor bliver tiden af? Det kunne jeg godt tænke mig at finde ud af.

Hvor bliver tiden af? Det kunne jeg godt tænke mig at finde ud af. Og det første skridt er at få overblikket over, hvad jeg egentlig bruger min tid på i løbet af en uge.

Formålet er at tjekke, om jeg bruger min tid fornuftigt. Og med fornuftigt mener jeg på det, der er vigtigt for mig. For måske bruger jeg tid på noget, der ikke er vigtigt, og måske kan jeg i stedet finde tid til noget andet, som ER vigtigt for mig, men som jeg ikke tror, jeg har tid til nu.

F.eks. har jeg meldt mig ind i en vinterbadeklub, og lige nu ved jeg faktisk ikke, hvornår jeg skal få tid til det. Men det vil jeg, for jeg tror, det vil gøre mig godt. Og så har jeg et projekt i forbindelse med Balancebaren, som jeg gerne vil i gang med, men som jeg heller ikke kan se, hvornår jeg skal få tid til.

F.eks. har jeg meldt mig ind i en vinterbadeklub, og lige nu ved jeg faktisk ikke, hvornår jeg skal få tid til det.

I hele uge 34 skriver jeg derfor ned, hvor lang tid jeg bruger på henholdsvis at sove, arbejde (både som ansat og i Balancebaren), på huslige pligter, aktiviteter med mine børn, sociale medier, anden brug af skærm, egentid og hvad jeg ellers bruger tiden på.

Vil du være med?
Hvis du, ligesom jeg, mangler tid, så skulle du tage at hoppe med på eksperimentet. Måske får vi en ahaoplevelse, som viser, at der kan findes en time eller to til den yogatime eller få skrevet på den bog, uden at det behøver at gå ud over andet, som er vigtigt. Det er da værd at prøve, synes du ikke?

Du kan bare bruge din egen kalender – online eller papir – til at dokumentere og så tælle timerne op tilsidst. Jeg har på fornemmelsen, at det godt kunne blive en øjenåbner.

Jeg har på fornemmelsen, at det godt kunne blive en øjenåbner.

Du kan følge med løbende på Instagram og via hashtagget #findtiden, hvor du også meget gerne må dele dine refleksioner over, hvordan du bruger din tid.

Når ugen er gået, får du serveret min uge her på Balancebaren med mine refleksioner over, om jeg har prioriteret rigtigt og hvilke ændringer (hvis nogen), jeg vil lave.

Jeg håber du vil være med.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.