Første år med fokus på balance

Klumme

Balancebaren har nu været i luften i 1 år, og det er derfor tid til at reflektere lidt over, hvordan det så står til med de personlige mål for succes, jeg satte mig for et år siden

Af Janni Pilgaard

Det sidste år har været en rejse. En rejse hvor jeg har forsøgt at udvikle et nyt medie og skabe en virksomhed samtidig med, at det har været vigtigt for mig også at finde min egen balance i at navigere i karriereambitioner og og familieambitioner.

Jeg startede Balancebaren ud fra et personligt behov. Et behov for at finde frem til en måde at kombinere karriere med familieliv uden at gå ned med stress. Og jeg havde en klar fornemmelse af, at jeg ikke var den eneste, der kæmpede med den balance.

Det virkede svært at forene samfundets værdier om succes (tjene mange penge og arbejde meget og hårdt) med mine egne værdier om, at man godt kan være ambitiøs og samtidig have tid og overskud til sine familie. Og derfor reflekterede jeg en del over, hvad mine personlige succeskriterier skulle være. Jeg nåede frem til følgende:

  • Jeg ville skabe noget, som andre end jeg selv kunne få glæde af
  • Jeg ville kunne leve af det
  • Jeg ville have frihed til selv at bestemme over min tid og mine opgaver
  • Jeg ville have tid og overskud til min familie

Et års erfaring rigere
Jeg er meget tilfreds med og stolt af den platform, jeg har fået skabt, og jeg får mange tilkendegivelser om, at andre har glæde af den og bliver inspireret, hvilket er mit helt grundlæggende mål.

Det har dog overrasket mig, hvor meget tid det tager at lave indhold, og jeg har derfor løbende måttet revidere, hvor meget indhold og hvilken type indhold, jeg skal lave. Jeg er fortsat i gang med at finde ud af, hvordan jeg bruger min tid bedst, så jeg når ud til så mange som muligt og fortsat leverer kvalitet.

Økonomisk lever jeg lige nu af at lave kommunikationsarbejde for andre brands. Det giver mig ro til at udvikle på Balancebaren, men det er klart, at jeg skal have fokus på, at Balancebaren kan begynde at give mig en fornuftig indtjening.

Læs om dengang jeg tog beslutningen om at sige mit job op

Jeg vil have plads til det hele
Jeg står glad op hver morgen med udsigt til, at jeg selv bestemmer, hvad jeg vil bruge dagen på. Det er en kæmpe motivation for mig til at fortsætte arbejdet, for jeg trives virkelig med friheden. Jeg elsker at lave indhold og udvikle nye ideer til Balancebaren, og jeg kunne bruge uendeligt mange timer på det. Men jeg er tro mod mit oprindelige mål om, at der skal være tid til mine børn. Og det er i den grad en balance.

Jeg står glad op hver morgen med udsigt til, at jeg selv bestemmer, hvad jeg vil bruge dagen på.

Jeg har ind imellem været frustreret over, at det jo tager længere tid at udvikle og producere, når man insisterer på korte arbejdsdage. Men det er et valg, jeg har taget, fordi jeg VIL have plads til det hele i min hverdag, og det her er måden, jeg kan få det på.

Læs om hvordan du slipper ud af hamsterhjulet

Balance er ikke statisk
Og så er det jo sådan med balance, at den bevæger sig hele tiden, og langt fra alle dage eller uger er perfekte. Der har været perioder det sidste år, hvor kalenderen har været alt for booket, og jeg ikke har haft den tid til familien eller mig selv, som jeg ønsker. Og så har der også været perioder, hvor familien har fyldt så meget, at jeg stort set ikke har lavet noget på Balancebaren.

Begge dele har været frustrerende, men det er jo sådan et virkeligt liv ser ud. Min oplevelse er dog, at fordi jeg ved, hvordan en god hverdag ser ud for mig, så finder jeg tilbage til den gode balance, når jeg holder fokus på det.

Resultatet af det første år er derfor, at jeg har fået den hverdag, jeg ønsker. Det kræver fortsat fokus at holde fast, og jeg har stadig et stort arbejde foran mig i at skabe en bæredygtig forretning ud af Balancebaren. Men jeg er glad og fuld af gejst og lyst til at fortsætte rejsen.

Læs klummen om hvorfor jeg startede Balancebaren

1 Comment