Find balancen i sommerferien

Guide

Sommerferien er enten i gang eller meget tæt på for rigtig mange af os. Men for at du ikke rammer hverdagen igen med et brag, kan det være en god ide at tænke balance ind i ferien. Det har jeg ihvertfald tænkt mig at gøre. Læs her mine tre bud på hvordan

Af Janni Pilgaard

Måske er din ferie allerede i gang, eller også har du den foran dig – og måske drømmer du ligesom jeg om badeture, fordybet læsning i liggestolen og gode oplevelser med børnene. Eller måske drømmer du om noget helt andet.

Fælles for de fleste af os er nok, at vi trænger til at forlade hverdagens struktur og gøre noget andet, end vi plejer, så vi kan komme tilbage til hverdagen igen fulde af energi.

Fælles for de fleste af os er nok, at vi trænger til at forlade hverdagens struktur og gøre noget andet, end vi plejer, så vi kan komme tilbage til hverdagen igen fulde af energi.

Du får her mine tre bud på, hvordan jeg vil bruge min sommerferie på at få mere balance, som forhåbentlig trækker spor ind i hverdagen

Slip hverdagen og nyd det. Det kan være svært at glemme alt om de udfordringer og opgaver, der ligger og venter på os på jobbet og det kan være fristende at tjekke mails undervejs i ferien for at holde sig opdateret. Men lad være. For lige meget hvor glade vi er for vores hverdag, så er det sundt at slippe den en gang imellem.

For mig er det helt klart lettest, når jeg pakker tasken og forlader matriklen, hvilket også er en af grundene til, at vi er hurtige til at pakke bilen og køre i sommerhus, når vi har fri.

En anden ting er få lagt en plan for opgaverne, når jeg kommer tilbage, så jeg ikke behøver spekulere på det i ferien. Derfor har jeg bl.a. også planlagt alt indhold til Balancebaren, så jeg ikke skal spekulere på driften i ferien.

Til gengæld vil jeg give mig selv tid og mulighed for at tænke i udvikling og nye ideer til Balancebaren. Det er nemlig ikke hverdagsarbejde for mig. Ideerne plejer i øvrigt at komme helt af sig selv, når jeg lykkes med at holde fri fra hverdagen.

Et godt tegn på, at det er lykkedes dig at slippe hverdagen er, hvis du har glemt alle dine arbejdskoder efter ferien.

1. Sansning frem for tænkning. Jeg bruger mit hoved hele tiden i min hverdag og glemmer nemt min krop. Det blev tydeligt, da jeg deltog i dette pauserum, og jeg må bare konstatere, at jeg ikke har fået gjort noget ved det siden den dag i slutningen af marts. Men nu har jeg chancen.

Så jeg skal ud i naturen, jeg skal lege, løbe, trække vejret dybt og forsøge at sanse lidt mere af mine omgivelser frem for hele tiden at tænke. Og jeg kan jo bare kigge på mine børn. Børn er nemlig mestre i at være i nuet.

Start en ny god vane. I sommerferien har jeg også tid og ro til at overveje, hvad jeg vil have fokus på efter ferien. Du kender sikkert godt den der med, at man beslutter sig for at fra første dag efter ferien, så skal vi… (f.eks. spise sundt, begynde at løbe og lignende).

Men det er en dårlig ide. For når hverdagen starter igen, så er der rigeligt praktik at holde styr på for at få alle godt i gang igen, så det er meget bedre at starte de nye gode vaner i ferien, mens der er overskud. Så er det nemlig nemmere at holde fast, når hverdagen er i gang igen.

Jeg håber du får en fantastisk sommerferie, som giver dig og din familie lige præcis det I har brug for.

Se her hvad jeg skal læse i sommerferien

No Comments Yet

Comments are closed