Det provokerer mig, når nogen mener, at jeg er uambitiøs

Klumme

Gitte Stounberg arbejder max 25 timer om ugen i sin kommunikationsvirksomhed og prioriterer tiden med sine børn højt. Hun er ambitiøs med sin forretning, men hun oplever, at mange har svært ved at forstå, at man både kan være ambitiøs og arbejde færre timer end de fleste på samme tid

Af Gitte Stounberg

Jeg vil have tid til at hente mine børn tidligt og bage boller, samle sten i skoven og den slags. Jeg vil have tid til rolige hverdage. Og det er bare nemmere at nå, når man ikke arbejder altid.

Derfor har jeg valgt at arbejde mindre end så mange andre.

Jeg går ikke på kompromis
Når jeg fortæller, at jeg sjældent arbejder mere end 25 timer om ugen, så er det sket mere end én gang, at folk kommenterer, at det jo også er helt fint ikke at have ambitioner om mere. Og det provokerer mig. For dét har jeg aldrig sagt.

Jeg prioriterer mine børn ja.

Men lad mig lige slå det her fast:

Jeg har OGSÅ ambitioner for min forretning. Og jeg har en klar plan for, hvordan den skal udvikle sig, så jeg kommer til at tjene gode penge på den. Også væsentligt mere end dengang jeg var fastansat. Men hver ting til sin tid.

For jeg vil også have lov at have ambitioner som mor.

Mine piger er kun små én gang. Den tid jeg har med dem nu, kommer ikke igen, og derfor prioriterer jeg at være sammen med dem. At det så tager længere tid at nå mine forretningsmål, fordi jeg ikke knokler i døgndrift, er ok. For jeg skal nok nå de mål også. Og jeg kommer tættere på hver dag.

Men en ting af gangen.

Hvad er vigtigt for dig?
Det provokerer mig, når folk mener, at det er uambitiøst, at jeg kun arbejder 25 timer om ugen. For hvem er det lige, der har bestemt, at man absolut skal knokle altid for at kunne kalde sig ambitiøs

Hvem er det lige, der har bestemt, at man absolut skal knokle altid for at kunne kalde sig ambitiøs?

For mig er det ikke uambitiøst at arbejde mindre.

For mig er det et vilkår i forhold til min livssituation, og så er det et spørgsmål om værdier.

Det er okay, hvis du ikke forstår mit valg. Det er også okay, hvis du har andre værdier, og hvis det er vigtigste for dig er at nå hurtigere i mål med din forretning, din karriere eller hvad du end drømmer om.

Vi behøver ikke være enige.

Den ene ambition er ikke mere rigtig end den anden.

Det handler om at turde gå efter sine mål
Det vigtigste er, at du trives og har det godt med dit valg. Det er jo præcis derfor, jeg har taget det valg, som jeg har.

For mig er det ambitiøst at turde at gå efter sine drømme. At arbejde for at nå de mål, jeg  sætter mig for.

For mig er det ambitiøst at turde at gå efter sine drømme. At arbejde for at nå de mål, jeg  sætter mig for. I stedet for bare at trille derudad i et hamsterhjul, som jeg ikke har det helt godt med eller affinde mig med nogle vilkår, som jeg ikke trives med.

Dét ville være uambitiøst.

Jeg bliver nødt til at acceptere, at der er nogen ting i forhold til min forretning, der tager længere tid, fordi jeg har valgt, som jeg har. Men det udelukker jo ikke, at jeg er ambitiøs. Det kræver blot, at jeg er tålmodig. For i virkeligheden gad jeg da godt, at jeg kunne nå mine forretningsmål hurtigere.

Men hvem ville ikke gerne det?

Mon ikke dem der knokler 80+ timer om ugen også har mål, som de godt gad at nå hurtigere? For mig er det bare ikke en mulighed, mens jeg har små børn, men jeg gør mit bedst for at få mine ambitioner til at passe sammen.

Så jeg når alle mine mål.

Både som mor og iværksætter.

Om Gitte Stounberg

Gitte Stounberg er 31 år gammel, bor på en bondegård uden for Vejle sammen med sin mand og deres to piger; Anna på 2 år og Ellen 3 år.

Uddannet journalist og har levet af at skrive siden 2011. Hun er selvstændig tekstforfatter og underviser selvstændige samt kommunikations- og marketingansatte i at skrive bedre tekster.

Følg hendes hverdag på Instagram eller få gode råd til at skrive via hendes nyhedsbrev.