Brug din energi der, hvor du har indflydelse

I en hverdag som er vendt på hovedet, og hvor mange af os skal jonglere børn og arbejde hjemme 24 timer i døgnet, er det nemt at ryge ned i et hul, hvor vi føler os drænede for energi. Læs her, hvor du bruger din energi bedst muligt og dermed får mere af den

Af Janni Pilgaard

Gid der ikke var Corona. Gid mine børn kunne komme i skole og børnehave. Og gid jeg havde 7 timer om dagen til at arbejde selv. Der er så mange ting, vi kunne drømme om, var være anderledes lige nu. Og det er meget nemt at komme til at fokusere på alt det, vi ville ønske, var anderledes. Men lige præcis de tanker er med til at holde os fast i hvor hårdt det er.

Brug energien hvor du har indflydelse

Helt firkantet kan man inddele alle ting og begivenheder i livet i tre kategorier.

  1. De ting vi ingen indflydelse har på. F.eks. Corona, og at samfundet er lukket ned.
  2. De ting vi har indflydelse på. Vi kan med vores handlinger påvirke andre mennesker og begivenheder omkring os. F.eks. kan vi aftale med vores børns anden forælder, hvornår vi hver især får arbejdstid, men vi er ikke herre over, at den anden part overholder aftalen.
  3. De ting vi helt og holdent bestemmer over. Det er os selv og vores egne handlinger og (tildels) tanker.

Når vi fokuserer på den første, bruger vi vores energi på noget, som vi alligevel ikke kan gøre noget ved. Når vi fokuserer på 2 og 3 bruger vi vores energi på de ting, som faktisk kan ændre noget. Og vores fokus er vigtigt fordi:

  1. Det, vi fokuserer på, får vi mere af. Så når du fokuserer på det, du kan gøre noget ved, så vil du opleve, at de ting du alligevel ikke kan ændre, kommer til at fylde mindre.
  2. Når vi handler på de ting, vi har indflydelse på, så sker der positiv udvikling, som giver os ny energi.

Sådan bliver du bedre til at fokusere på det rigtige

Metoden er simpel. Læg mærke til hvad der fylder dine tanker og kategoriser det efter, om det er noget, du har indflydelse på. Hvis du har indflydelse, så gør noget ved det. Hvis du ikke har indflydelse på det, så forsøg at acceptere det og læg det til side.

Vi kan ikke altid selv bestemme, hvad vi bekymrer os over, men langt hen ad vejen kan vi acceptere de vilkår, vi har, som vi ikke kan ændre på. Og så må vi se på, hvordan vi kan handle, så vi kan påvirke, hvordan hverdagen ser ud lige nu.

Så husk på det i denne her skøre hverdag. Vi kan ikke fjerne corona og de samfundsmæssige ændringer, der følger med. Men vi kan fokusere på de ting i hverdagen, vi har indflydelse på og bruge vores energi der.

No Comments Yet

Comments are closed