At sige fra skaber også balance

Klumme

Nogle gange sker der ubehagelige ting, som er skelsættende for, hvordan man fremadrettet kommer til at agere. Marianne fik kridtet sine egne grænser op og sagde fra. Tilvalg og fravalg er også med til at skabe balance

Af Marianne Pihl Larsen

Jeg havde egentlig troet – eller planlagt – at dette indlæg skulle handle om min første tid som selvstændig, og hvordan det er at balancere familielivet med selvstændig-livet. Men jeg havde en oplevelse, som jeg har lært en masse af, som jeg rigtig gerne vil dele.

I min opstartsperiode som selvstændig har jeg haft mange, som rigtig gerne vil hjælpe, og jeg har valgt nogle få at rådføre mig med. Men en aften kom jeg enormt skævt ind på en af af dem i en af vores mange skype-sessions. Jeg blev FRYGTELIG gal, rasende og afskar al forbindelsen i en måned. Det skal siges, når jeg først bliver rigtig gal, så skal der meget til at få mig til at bløde op. Så jeg gik med en indædt vrede som nagede – og så er en måned altså lang tid.

I stedet for bare at sige ”sikke en spasser, ham/hun gider jeg ikke bruge tid på mere”, begyndte jeg at overveje: HVORFOR er det jeg blev så sur? HVAD var det der gjorde mig så usandsynlig gal? Det er svært pludselig at skulle kigge ind ad, for tidligere havde jeg nok bare ladet det ligge og var forblevet gal. Men jeg valgte at bruge noget tid på at finde ud af, hvad der var gået galt.

HVORFOR er det jeg blev så sur? HVAD var det der gjorde mig så usandsynlig gal?

Efter noget tid kom jeg frem til, at jeg følte, at min samarbejdspartner var ved at overtage mit projekt – MIN virksomhed. At tingene skulle gøres på hans/hendes måde, som jeg på ingen måde var enig i. Jeg havde min egen ide til, hvordan jeg skulle gøre – og det var ikke den måde, jeg følte, at jeg fik dikteret tingene på. For det var slet ikke mig. Jeg følte, det var helt forkert.

I stedet for bare at bide i det sure æble og undgå konfrontationen, så ringede jeg til vedkommende. Fortalte direkte ud af posen, at jeg var blevet skide sur over, at han/hun ville styre min virksomhed, og at vedkommende lige skulle tage og stikke piben ind. Tak for råd – men nej tak. Der var også en masse andet, jeg fik sagt, men i bund og grund handlede det om, at jeg sagde fra. Jeg mærkede efter og sagde fra.

Og hvor var det en dejlig følelse. Den der lettelse, og stenene der faldt fra mine skuldre. Jeg har nok ikke villet være ved det, men det har tynget at have sådan en træls oplevelse hængende over hovedet. Lige der hvor jeg sagde fra og sagde, at jeg nok selv skulle bestemme i min egen biks, der faldt tingene på plads.

Jeg har nok ikke villet være ved det, men det har tynget at have sådan en træls oplevelse hængende over hovedet.

Mit budskab kort og godt: Find ud af hvor dine grænser er og giv folk klar besked, hvis de træder over. Det er bestemt ikke verdens nemmeste opgave at sige fra, men muligvis en af de vigtigste. Så giv dig selv et klap på skulderen, når du gør det.

Om Marianne Pihl Larsen

Marianne Pihl Larsen er 32 år gammel, bor i Silkeborg med sin mand og deres to børn på 4 og 2 1/2 år.

Er uddannet indenfor design og business.

Har netop startet virksomheden Tegnetøsen, hvor hun både illustrerer processer og budskaber for virksomheder og samtidig har et koncept, der hedder Marketing om Demand.

(Foto: Mit Perspektiv)

No Comments Yet

Comments are closed